martedì 29 aprile 2014

Polpette di zucchine/Zucchini Patties

Polpette di zucchine/Zucchini Patties



I waited so long for Easter to come. I waited for some days of vacation I lost at Christmas because of my flu and bad weather.
I've just spent a few days on the Island of Elba, guest of a dear friend and this time I've been so lucky: great weather, great company, great place and great food! 
I tried to fully enjoy all of this, but if I can't have enough of sun, sea and friends, too much food has brought a certain heaviness!  
On the other hand, at home, my fridge was sadly empty, only some Parmesan cheese and little else.  
Fortunately I had brought some fresh zucchini from the Island, so after a moment of reflection, I decided to cook the zucchini patties.  
Even though fried them in little oil, this was the first small step towards a few days of "purification"! 

Ho aspettato tanto che arrivasse Pasqua. Ho aspettato per potermi godere quei giorni di vacanza che, causa post influenza e cattivo tempo, non ero riuscita a fare a Natale.
Sono andata qualche giorno all'isola d'Elba ospite di un caro amico e la fortuna mi ha assistita: ottimo tempo, ottima compagnia, ottimo posto e ottimo cibo!
Ho cercato di godermi appieno tutto questo, ma se di sole, mare e amici non se ne ha mai troppi, l'esagerazione con il cibo ha portato una certa pesantezza!
In compenso, al mio ritorno a casa, il frigo - ahimè - era tristemente vuoto, solo del parmigiano e poco altro.
Avevo portato via dalla vacanza delle freschissime zucchine, così dopo un momento di riflessione ho deciso di cucinare le polpette di zucchine. 
Anche se le ho fatte friggere nell'olio, sono state il primo piccolo passo verso qualche giorno di "purificazione"!

Ingredients

5 zucchini
1 egg
1 cup Parmesan cheese
1 1/2 cup bread crumbs
parsley
salt
pepper
sunflower oil 

Wash the zucchini and cut the ends. Grate them into a bowl and add the egg, Parmesan, parsley, salt and pepper. 
Mix and add the breadcrumbs, just enough to create the right consistency.
Form patties and roll them in bread crumbs to create the crust outside.
Let them fry in hot oil until they are golden brown, turning occasionally to brown them
Get them and eliminate excess oil depositing them on a plate lined with paper towels.

Ingredienti 
 
500 g di zucchine
1 uovo  
100 g di parmigiano grattugiato
prezzemolo q.b.   
pangrattato q.b. 
olio di semi q.b.
sale q.b.  
pepe q.b.  

Lavate le zucchine e privatele delle estremità. Grattugiatele in una terrina e unite l’uovo, il parmigiano, il prezzemolo tritato, sale e pepe. Amalgamate e unite il pangrattato, tanto quanto basta per creare la giusta consistenza.
Formate le polpette e passatele nel pangrattato per creare la panatura esterna.
Fatele friggere in padella in olio ben caldo finché non saranno dorate, girandole ogni tanto per dorarle uniformemente su tutta la superficie. Prelevatele con un mestolo forato ed eliminate l’olio in eccesso deponendole su un piatto rivestito di carta assorbente da cucina. 

Isola d'Elba/Island of Elba

Isola d'Elba/Island of Elba

7 commenti:

  1. buoneeeee! ottima idea! mi piacciono! bellissima l'isola d'Elba, mi piacerebbe andarci!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Devi proprio andarci Vicky, più Mediterraneo di così si muore!

      Elimina
  2. Exquisita idea sabrosa me encanta también sus fotos,abrazos

    RispondiElimina
  3. Bellissima l'isola d'Elba e le foto la dicono lunga......da provare queste deliziose polpette che però proverò a fare al forno, con i fritti non vado d'accordo!!!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Funzionano benissimo anche al forno, ottima idea Laura!

      Elimina
  4. As a sign of gratitude for how my husband was saved from diabetes type 2 , i decided to reach out to those still suffering from this.
    My husband was diagnosed of diabetes and it was really tough and heartbreaking for me because he was my all and the symptoms were terrible, he had difficulty eating, and he always complain of stomach pain and he always have frequent urination . we tried various therapies prescribed by our neurologist but none could cure him. I searched for a cure and i saw a testimony by someone who was cured and so many other with similar body problem, and he left the contact of the doctor who had the cure to diabetes . I never imagine diabetes has a cure not until i contacted him and he assured me my husband will be fine. I got the herbal medication he recommended and my husband used it and in one months he was fully okay even up till this moment he is so full of life. diabetes has a cure and it is a herbal cure contact the doctor for more info on drwilliams098675@gmail.com on how to get the medication. Thanks for reading my testimony

    RispondiElimina