Spaghetti con gamberi/Italian-Style Spaghetti with Shrimps |
When I was
2/3 years old, I didn't eat almost anything: my stomach couldn't endure the
food but one or two delicacies such as
Shrimp Cocktail. Weird, but that's the truth!
Now is the
exact opposite of that. I'm still loving shrimp cocktail but my stomach not
anymore!
Then, when
yesterday I saw those beautiful shrimps at the market fish, I though about spaghetti...
Italian-Style
Spaghetti with Shrimps
Ingredients
for 4 servings
1/2 pound
spaghetti
1 pound fresh shrimps
10
datterini tomatoes
3 tbsp olive
oil
1 clove
garlic,crushed
1/2 cup
chopped fresh parsley
1/2 cup
white wine
salt
black
pepper
Peel and
devein the shrimps, then bring a large pot of salted water to boil. Add
spaghetti and cook for 8/10 minutes al
dente and drain.
Meanwhile,
in a frying pan over medium heat, stir garlic in 2 spoons olive oil and add the
shrimps. Stir for 1 minute then pour the white wine and stir for other 2
minutes. Stir in tomatoes, salt and pepper and cook for 3 minutes.
Add the
cooked spaghetti and 1 spoon olive oil and serve topped with fresh parsley.
Quando avevo 2/3 anni, non mangiavo quasi nulla: il mio
stomaco non sopportava il cibo ad eccezione di una o due delicatezze come ad
esempio il cocktail di gamberi. Strano, ma è la verità!
Adesso è esattamente il contrario: continuo ad amare il
cocktail di gamberi, ma il mio stomaco non la pensa più così!
Quindi, quando ieri al mercato ho visto quei bellissimi
gamberi al mercato, ho pensato agli spaghetti….
Spaghetti con gamberi
Ingredienti per 4 persone
500 gr spaghetti
800 gr gamberi freschi
10 pomodori datterini
olio
1 spicchio di aglio
prezzemolo fresco tritato
½ bicchiere vino bianco
sale
pepe
Pulite e sgusciate i gamberi. Mettete a bollire dell’acqua
salata, fate cuocere la pasta al dente e scolatela.
Nel frattempo, in una padella mettete un poco di olio e fate
dorare l’aglio. Aggiungete i gamberi e dopo 1 minuto bagnate con il vino
bianco. Fate evaporare e aggiungete i pomodorini, salate e pepate e lasciate
cuocere ancora per pochi minuti.
Aggiungere la pasta e servire con il prezzemolo tritato.
Mmm yum! This looks so simple yet so delicious. I'm loving shrimp more and more because it's so easy to prepare. I like to brine them in a salt water solution before cooking to give them more flavor. Have you tried it?
RispondiElimina@Sarah Never Tied it, but I will.
RispondiEliminaHow about your spring break? is it over? Hope to find out on your site...
What a delicious looking seasfood pasta - so fresh :D
RispondiEliminaDefinitely something to serve my brother and dad!
Thanks :D
Happy Easter!
Choc Chip Uru