martedì 27 marzo 2012

Spaghetti con gamberi/Italian-Style Spaghetti with Shrimps

Spaghetti con gamberi/Italian-Style Spaghetti with Shrimps



When I was 2/3 years old, I didn't eat almost anything: my stomach couldn't endure the food but  one or two delicacies such as Shrimp Cocktail. Weird, but that's the truth!
Now is the exact opposite of that. I'm still loving shrimp cocktail but my stomach not anymore!
Then, when yesterday I saw those beautiful shrimps at the market  fish, I though about spaghetti...



Italian-Style Spaghetti with Shrimps

Ingredients for 4 servings

1/2 pound spaghetti
1 pound fresh shrimps
10 datterini tomatoes
3 tbsp olive oil
1 clove garlic,crushed
1/2 cup chopped fresh parsley
1/2 cup white wine
salt
black pepper

Peel and devein the shrimps, then bring a large pot of salted water to boil. Add spaghetti and cook for 8/10 minutes al dente and drain.


Meanwhile, in a frying pan over medium heat, stir garlic in 2 spoons olive oil and add the shrimps. Stir for 1 minute then pour the white wine and stir for other 2 minutes. Stir in tomatoes, salt and pepper and cook for 3 minutes.

Add the cooked spaghetti and 1 spoon olive oil and serve topped with fresh parsley.


Quando avevo 2/3 anni, non mangiavo quasi nulla: il mio stomaco non sopportava il cibo ad eccezione di una o due delicatezze come ad esempio il cocktail di gamberi. Strano, ma è la verità!
Adesso è esattamente il contrario: continuo ad amare il cocktail di gamberi, ma il mio stomaco non la pensa più così!
Quindi, quando ieri al mercato ho visto quei bellissimi gamberi al mercato, ho pensato agli spaghetti….



Spaghetti con gamberi

 Ingredienti per 4 persone

500 gr spaghetti
800 gr gamberi freschi
10 pomodori datterini
olio
1 spicchio di aglio
prezzemolo fresco tritato
½ bicchiere vino bianco
sale
pepe

Pulite e sgusciate i gamberi. Mettete a bollire dell’acqua salata, fate cuocere la pasta al dente e scolatela.

Nel frattempo, in una padella mettete un poco di olio e fate dorare l’aglio. Aggiungete i gamberi e dopo 1 minuto bagnate con il vino bianco. Fate evaporare e aggiungete i pomodorini, salate e pepate e lasciate cuocere ancora per pochi minuti.

Aggiungere la pasta e servire con il prezzemolo tritato.

3 commenti:

  1. Mmm yum! This looks so simple yet so delicious. I'm loving shrimp more and more because it's so easy to prepare. I like to brine them in a salt water solution before cooking to give them more flavor. Have you tried it?

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  2. Elena-SweetLife3 aprile 2012 19:44

    @Sarah Never Tied it, but I will.
    How about your spring break? is it over? Hope to find out on your site...

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  3. What a delicious looking seasfood pasta - so fresh :D
    Definitely something to serve my brother and dad!
    Thanks :D

    Happy Easter!
    Choc Chip Uru

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