Tiramisu allo Zabaione/Zabaione Tiramisu |
I had some
chocolate butter cream left from some cupcakes I baked a few days ago, so
yesterday I decided to prepare something sweet because I didn't want to waste
my cream!
Therefore I
decided to prepare a Zabaione Tiramisu. I like the taste of Marsala
wine along with the sweetness of the whipped cream and today my Tiramisu is
almost finished!!!!
(look at my
conversion table for the quantities).
Ingredients
400 gr.
Savoiardi (Ladyfingers) biscuits
100 gr.
White Sugar
4 Egg Yolks
8 tbsp Dry Marsala Wine
1 cup fresh
Whipped Cream
cocoa
powder or chocolate butter cream
3 cups
Expresso Coffee
Prepare the
coffee, pour it in a bowl, add sugar according to your likes.
Now prepare
the Marsala Cream: in a large bowl, whisk the eggs and the sugar until fluffy.
Add the marsala spoons one at a time an then cook the cream in a bain-marie.
Don't stop whisking and don't bring the cream to boil until the cream will be a
bit thicker, then let the cream cool.
Add the
whipped cream and stir softly.
Top a large
dish with Savoiardi and sprinkle with some coffee, then top with the Marsala
Cream. Keep on topping until the biscuits are finished (you should have 4/5
layers). Finish with the cream and cover with cocoa powder or chocolate butter
cream.
Avevo avanzato della crema di burro al cioccolato da alcune
cupcakes che avevo preparato qualche giorno fa, così ieri ho deciso di
preparare qualcosa di dolce per non sprecare quella buonissima crema!
Ho quindi deciso di preparare un Tiramisu allo Zabaione.
Adoro il sapore del marsala con il dolce della panna montata e oggi il mio
tiramisu è quasi finito!
Ingredienti
400 gr Savoiardi
100 gr. Zucchero
4 rossi d’uovo
8 cucchiai di Marsala
1 tazza di panna montata
cacao in polvere o crema di burro al cioccolato
caffè 1 caffettiera da 8
Preparate il caffè, versatelo in una ciotola e aggiungete
zucchero secondo i vostri gusti.
Ora preparate la crema allo zabaione: in una ciotola grande
o nella planetaria sbattete le uova e lo zucchero finché non saranno soffici e
spumosi. Aggiungete il marsala, un cucchiaio alla volta e quindi fate cuocere
delicatamente a bagno maria. Non smettete di sbattere - e fate attenzione a non portare a ebollizione –
fino a quando la crema non sarà un poco densa, quindi fatela raffreddare per
bene. Adesso potete aggiungere delicatamente la panna montata.
In un grande contenitore coprite la superficie con uno
strato di savoiardi e bagnateli con un poco di caffè, quindi ricoprite con la
crema al marsala e continuate alternando savoiardi e crema. Terminate con uno
strato di crema e ricoprite con la crema di burro al cioccolato o semplicemente
con del cacao in polvere.
His is one heady dessert - looks absolutely delicious :D
RispondiEliminaCheers
Choc Chip Uru
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thanks for dropping by the site earlier.. i'm always late responding!
RispondiEliminathe zabaione tiramisu sounds like an interesting variation! where are you based out of by the way? just curious!
@projectfoodlab. I'm happy you came by and I hope you liked my blog. Hope to see your comments again!
RispondiEliminaI live in Milan. I saw on your blog you're from Florence, but are u italian?
I've just seen your italian short crust and it seems amazing. I'm going to post a comment...
when my husband & I first got married we never passed up a chance to try Tiramisu at a restaurant.... 18 years later I never pass up a new recipe :) Thanks!
RispondiEliminaWow, that looks amazing!!
RispondiEliminaThanks Tara!
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