martedì 20 marzo 2012

Cupcakes al limone/Lemon Cupcakes



Cupcakes al limone/Lemon Cupcakes with Lemon Butter Cream


Ingredients for 12 cupcakes

1 cup unsalted butter room temperature
1 cup granulated white sugar
1 cup flour
4 eggs
1 tsp baking powder
salt
1 lemon zest

Ingredients for Lemon Butter Cream

1 cup unsalted butter room temperature
4 cups icing sugar
2 tbsp fresh lemon juice
1 lemon zest

Preheat oven to 350 degrees F and prepare 12 muffin cups with paper liners.
In your electric mixer or with a hand mixer, beat the butter for a while, then add the sugar and beat until light and fluffy.
Add the eggs, one at a time and beat after each egg and then add the lemon zest. Don't forget to scrape down the sides of the bowl every time you need!


In a separate bowl, whisk the flour, the baking powder and salt and add them in the mixer on low speed.
Fill the muffin cups and bake for 20 minutes, remove from oven and place on a wire rack cool until completely cooled.

Prepare the butter cream. Beat the butter and add the sugar in three additions and beat until fluffy. Add the lemon juice and the lemon zest. Spread frosting on each cupcake with a knife or pipe it.


Ingredienti per 12 cupcakes

225 gr burro temperatura ambiente
225 gr zucchero
225 gr farina 0
4 uova
1 cucchiaino lievito
1 pizzico di sale
scorza grattugiata 1 limone

Frosting al limone

225 gr burro
450 gr zucchero a velo
2 cucchiai succo di limone
scorza grattugiata 1 limone

Preriscaldate il forno a 180 gradi e preparate gli stampi per muffin con i rispettivi pirottini.
In un mixer, o con le fruste elettriche, iniziate a velocità media a montare il burro e dopo poco aggiungete lo zucchero. Continuate fino a che il composto non sarà soffice e spumoso.
Cupcakes al limone/Lemon Cupcakes with Lemon Butter Cream

Aggiungete le uova, una alla volta continuando a montare, e infine la scorza di limone. Non dimenticate, di tanto in tanto, di pulire con una spatola le pareti del mixer!

In una ciotola mischiate insieme la farina, il lievito e il sale e aggiungeteli poco a poco al composto nel mixer abbassando la velocità.
Riempite i pirottini per 3/4 e mettete in forno per circa 20 minuti. Quando saranno pronti, metteteli su una gratella e lasciateli raffreddare completamente.

Preparate il frosting. Sempre nel mixer, montate il burro e aggiungete poco alla volta lo zucchero a velo. Montate finché non sarà soffice, quindi aggiungete il succo di limone  e le scorze e montate per il tempo necessario ad amalgamarli.
Mettete il frosting sopra ogni cupcake utilizzando una spatola o il sac-a-poche.


2 commenti:

  1. Buongiorno , Thanks for dropping by my blog & glad that you're my new follower! These lemon cupcakes look so pretty & tasty! Glad to know your blog from Foodbuzz! I'm following you now! Looking forward for your next yummy post! Have a nice day! :)

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  2. Thanks Kit! Hope we'll share loto of recipes and comments. Nice day to you too!

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