Tomini con peperoni grigliati/tomino cheese with grilled pepper |
We've been
very lucky last week: in Milan
the weather was like in summer and my jasmine started to blossom very fast. My
mood followed the weather dreaming of beaches and sea and my body felt happy
laying down on the grass in the park.
My appetite
was totally agree with all that and asked for something fresh and coloured.
Do you
believe the color of the food we eat can affect our mood? I'm thinking a lot
about that on those days...
Tomino
Cheese* with Grilled Pepper
Ingredients
for 2 servings
4 Tomino Cheese
1 sweet red
pepper
1 clove
garlic, crushed
1/2 cup
chopped fresh parsley
1 tbsp
olive oil
1/4 tbsp
balsamic vinegar
salt
black
pepper
*Tomino
is a Piedmont cheese
made from partially skimmed cow's milk that carries a sweet taste.
Roast the
red pepper on the kitchen range until it's completely brown than put it in a
paper bag and let it in for 5 minutes: that way it will be easier to peel the
pepper.
Peel it and
cut with large stripes, put it in a bowl and let it marinade for 30 minutes
with oil, balsamic vinegar, salt, pepper, garlic and parsley for 30 minutes.
Put some
pepper stripes on a tomino and cover with another piece of cheese.
This dish
is very very easy, perfect for a spring or summer dinner!
Siamo stati molto fortunati settimana scorsa: a Milano
sembrava estate e il miogelosmino ha cominciato a sbocciare molto rapidamente. Anche
il mio umore ha seguito il tempo sognando la spiaggia e il mare e il mio corpo
si è sentito felice sdraiato sull’erba al parco.
Il mio appetito era completamente d’accordo con tutto questo
e mi domandava qualcosa di fresco e colorato.
Voi credete che i colori del cibo che mangiamo possano
influenzare il nostro umore? Sto pensando parecchio a questo in questi giorni…
Tomini con peperoni grigliati
Ingredienti per 2 persone
4 tomini
1 grosso peperone rosso
1 spicchio di aglio schiacciato
1 manciata di prezzemolo
1 cucchiaio di evo
1 cucchiaino di aceto balsamico
Sale
Pepe
Arrostite il peperone sulla fiamma fino a che non è
completamente abbrustolito. Chiudetelo in un sacchetto di carta tipo quelli del
pane e lasciatelo per 5 minuti: in questo modo sarà più semplice pelare il peperone.
Quindi, pelatelo e pulitelo da tutti i semi e filamenti e
tagliatelo a striscioline; mettetelo in una ciotola e fatelo marinare almeno
per 30 minuti con l’olio, l’aceto balsamico, l’aglio, il prezzemolo, sale e
pepe.
Mettete qualche strisciolina di peperone su un tomino e
ricoprite con l’altro.
Questo è un piatto semplicissimo, perfetto per un pranzo di
primavera o estate!
Ciao Ele, che bella idea! Che fame che mi hai fatto venire))) Tatiana
RispondiEliminaGià! Peccato che il tempo di questi giorni faccia venirevoglia di qualcosa di caldo! :)
RispondiEliminaWhat a delicious appetiser to serve up for sure :D
RispondiEliminaYum!
Cheers
Choc Chip Uru