giovedì 5 aprile 2012

Tomini con peperoni grigliati/Tomino Cheese with Grilled Pepper


Tomini con peperoni grigliati/tomino cheese with grilled pepper


We've been very lucky last week: in Milan the weather was like in summer and my jasmine started to blossom very fast. My mood followed the weather dreaming of beaches and sea and my body felt happy laying down on the grass in the park.
My appetite was totally agree with all that and asked for something fresh and coloured.
Do you believe the color of the food we eat can affect our mood? I'm thinking a lot about that on those days...



Tomino Cheese* with Grilled Pepper

Ingredients for 2 servings

4 Tomino Cheese
1 sweet red pepper
1 clove garlic, crushed
1/2 cup chopped fresh parsley
1 tbsp olive oil
1/4 tbsp balsamic vinegar
salt
black pepper

*Tomino is a Piedmont cheese made from partially skimmed cow's milk that carries a sweet taste.

Roast the red pepper on the kitchen range until it's completely brown than put it in a paper bag and let it in for 5 minutes: that way it will be easier to peel the pepper.
Peel it and cut with large stripes, put it in a bowl and let it marinade for 30 minutes with oil, balsamic vinegar, salt, pepper, garlic and parsley for 30 minutes.
Put some pepper stripes on a tomino and cover with another piece of cheese.
This dish is very very easy, perfect for a spring or summer dinner!

Siamo stati molto fortunati settimana scorsa: a Milano sembrava estate e il miogelosmino ha cominciato a sbocciare molto rapidamente. Anche il mio umore ha seguito il tempo sognando la spiaggia e il mare e il mio corpo si è sentito felice sdraiato sull’erba al parco.
Il mio appetito era completamente d’accordo con tutto questo e mi domandava qualcosa di fresco e colorato.
Voi credete che i colori del cibo che mangiamo possano influenzare il nostro umore? Sto pensando parecchio a questo in questi giorni…

Tomini con peperoni grigliati

Ingredienti per 2 persone

4 tomini
1 grosso peperone rosso
1 spicchio di aglio schiacciato
1 manciata di prezzemolo
1 cucchiaio di evo
1 cucchiaino di aceto balsamico
Sale
Pepe

Arrostite il peperone sulla fiamma fino a che non è completamente abbrustolito. Chiudetelo in un sacchetto di carta tipo quelli del pane e lasciatelo per 5 minuti: in questo modo sarà più semplice pelare il peperone.
Quindi, pelatelo e pulitelo da tutti i semi e filamenti e tagliatelo a striscioline; mettetelo in una ciotola e fatelo marinare almeno per 30 minuti con l’olio, l’aceto balsamico, l’aglio, il prezzemolo, sale e pepe.
Mettete qualche strisciolina di peperone su un tomino e ricoprite con l’altro.
Questo è un piatto semplicissimo, perfetto per un pranzo di primavera o estate!

3 commenti:

  1. Ciao Ele, che bella idea! Che fame che mi hai fatto venire))) Tatiana

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  2. Già! Peccato che il tempo di questi giorni faccia venirevoglia di qualcosa di caldo! :)

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  3. What a delicious appetiser to serve up for sure :D
    Yum!

    Cheers
    Choc Chip Uru

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