martedì 21 febbraio 2012

Ristorante Sumire, una magnifica scoperta/Sumire Restaurant, a stunning discovery



Japanese Restaurant Sumire


Some months ago I was talking to a Japanese friend of mine, confessing him my insane hurge of Soba. Why Japanese Restaurants in Milan don't serve Soba?
Shinya told me he recently found a restaurant with a genuine home-made Japanese dishes.
Finally, last Saturday I've been there and I got out completly satisfied.
In the restaurant Sumire I found only Japaneses and a Gourmet menu: different kinds of Don (rice covered by flamed salmon or salmon bacon or tunna); Tonkatsu, Soba and Udon (plain or with broth, hot or cold); different kinds of Japanese Curry (with vegetables, chicken meatballs, pork,...).
This time I had a piping hot Nebayaki Udon while my boyfiend had a Japanese Curry with chicken.
I promised myself to go back to Sumire as soon as I can, because I want to try the entire menu!


Qualche mese fa, parlando con un amico giapponese, gli ho confessato la  mia voglia di Soba. Perchè a Milano i ristoranti giapponesi non cucinano la Soba?!?
Shinya mi ha così detto di essere appena stato in un ristorante dove - queste le sue parole - si mangia vero giapponese casalingo.

Finalmente sabato scorso sono riuscita ad andarci e ne sono uscita felicissima.
Dentro al ristorante Sumire, solo giapponesi (mentre durante la settimana, la clientela è mista) e un menù da leccarsi i baffi: vari tipi di Don (riso ricoperto di salmone alla fiamma o pancetta di salmone o tonno); tonkatsu; soba e udon asciutti e in brodo, caldi o freddi; diverse varianti di curry giapponese (con verdure miste, crocchette di pollo, lonza di maiale, ...)

Questa volta ho scelto un piatto fumante di Nabeyaki Udon e il mio compagno curry giapponese con crocchette di pollo. Ci tornerò presto perchè poco alla volta  voglio provare tutto il menù!

Nabeyaki Udon
Japanese Curry with fried chicken





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