Japanese Restaurant Sumire |
Some months
ago I was talking to a Japanese friend of mine, confessing him my insane hurge
of Soba. Why Japanese Restaurants in Milan
don't serve Soba?
Shinya told
me he recently found a restaurant with a genuine home-made Japanese dishes.
Finally,
last Saturday I've been there and I got out completly satisfied.
In the
restaurant Sumire I found only Japaneses and a Gourmet menu: different kinds of
Don (rice covered by flamed salmon or salmon bacon or tunna); Tonkatsu, Soba
and Udon (plain or with broth, hot or cold); different kinds of Japanese Curry
(with vegetables, chicken meatballs, pork,...).
This time I
had a piping hot Nebayaki Udon while my boyfiend had a Japanese Curry with
chicken.
I promised
myself to go back to Sumire as soon as I can, because I want to try the entire
menu!
Qualche mese fa, parlando con un amico giapponese, gli ho
confessato la mia voglia di Soba. Perchè
a Milano i ristoranti giapponesi non cucinano la Soba?!?
Shinya mi ha così detto di essere appena stato in un
ristorante dove - queste le sue parole - si mangia vero giapponese casalingo.
Finalmente sabato scorso sono riuscita ad andarci e ne sono
uscita felicissima.
Dentro al ristorante Sumire, solo giapponesi (mentre durante la settimana, la clientela è mista) e un menù da
leccarsi i baffi: vari tipi di Don (riso ricoperto di salmone alla fiamma o
pancetta di salmone o tonno); tonkatsu; soba e udon asciutti e in brodo, caldi
o freddi; diverse varianti di curry giapponese (con verdure miste, crocchette
di pollo, lonza di maiale, ...)
Questa volta ho scelto un piatto fumante di Nabeyaki Udon e
il mio compagno curry giapponese con crocchette di pollo. Ci tornerò presto
perchè poco alla volta voglio provare
tutto il menù!
Nabeyaki Udon |
Japanese Curry with fried chicken |
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