Cipolline in agrodolce con uvetta e pinoli/ Sweet and Sour Onions with Raisins and Pine Nuts |
How wonderful, Sunday we received the best Easter gift: the time change,
and now the sun is shinning until almost 8 p.m.!
Haven't you already changed your mood? don't you wish to stay outside in the evening instead of running back home? Or am I taking it with too much enthusiasm?!
However, according to the fruit and vegetables in the shops, the spring is
finally arrived, but this week I restrained myself and decided to prepare a
sort of farewell to winter ingredients.Haven't you already changed your mood? don't you wish to stay outside in the evening instead of running back home? Or am I taking it with too much enthusiasm?!
For my taste, this recipe is suitable for any season, but his brown dominant colors make me think of home comfort during a winter dinner.
Che bello, domenica è arrivato il più bel regalo di Pasqua: il cambio dell'ora e la luce del sole fino a quasi le 20.00!
A voi non è già
cambiato l'umore? Non vi viene voglia di rimanere fuori la sera anziché tornare
di corsa a casa? O sono io che prendo la cosa con troppo entusiasmo?!
E' indubbio però che
sui banchi di frutta e verdura la primavera sia quasi definitivamente arrivata,
ma per questa settimana mi trattengo e decido di preparare una sorta di addio
agli ingredienti invernali con delle cipolline in agrodolce.
Per i miei gusti,
questa ricetta è adatta ad ogni stagione, ma i suoi colori bruni dominanti mi
fanno pensare al calore domestico di una cena invernale.
Cipolline in agrodolce con uvetta e pinoli/ Sweet and Sour Onions with Raisins and Pine Nuts |
Sweet and sour onions with raisins and pine nuts
4 cups Yellow Flat Dutch onions
1 1/2 tablespoon butter
2 tablespoons brown sugar
1/4 cup balsamic vinegar
2 bay leaves
2 tablespoons raisins
2 tablespoons pine nuts
Soak the raisins in a little water and toast the pine nuts in a frying pan.
Peel and wash the onions, then in a saucepan melt the butter and add the sugar a little at a time.
Mix well and after a few minutes add the vinegar, stir and let it evaporate.
Add the onions, raisins and the bay leaf. Cook on low heat for about 40 minutes, adding a little hot water if you see the onions dry out.
4 cups Yellow Flat Dutch onions
1 1/2 tablespoon butter
2 tablespoons brown sugar
1/4 cup balsamic vinegar
2 bay leaves
2 tablespoons raisins
2 tablespoons pine nuts
Soak the raisins in a little water and toast the pine nuts in a frying pan.
Peel and wash the onions, then in a saucepan melt the butter and add the sugar a little at a time.
Mix well and after a few minutes add the vinegar, stir and let it evaporate.
Add the onions, raisins and the bay leaf. Cook on low heat for about 40 minutes, adding a little hot water if you see the onions dry out.
Cipolline in
agrodolce con uvetta e pinoli
500 gr cipolline
borettane
40 gr burro
35 gr zucchero di
canna
50 ml aceto balsamico
2 foglie alloro
2 cucchiai uvetta
2 cucchiai pinoli
Ammollate l'uvetta in
un poco di acqua e fate tostare i pinoli in una padella.
Pelate e lavate le
cipolline, quindi in una casseruola fate fondere il burro e aggiungete poco
alla volta lo zucchero.
Mescolate bene e dopo
qualche minuto aggiungete l'aceto, mescolate e fate sfumare.
Aggiungete le
cipolline, l'uvetta strizzata e l'alloro. Fate cuocere a fuoco lento per circa
40 minuti aggiungendo un poco di acqua calda se vedete che le cipolle asciugano
troppo.
Cipolline in agrodolce con uvetta e pinoli/ Sweet and Sour Onions with Raisins and Pine Nuts |
che buone che sono!!
RispondiEliminaWow these sound incredible! Can't wait to try, great job :)
RispondiEliminaHappy Blogging!
Happy Valley Chow
Let me know if you try it!
EliminaHo salvato la ricetta domani le proverò mi piaccionoo
RispondiEliminaFammi sapere Tina, mi raccomando...
EliminaThese look great. I have never made anything like this before!
RispondiEliminaTry it, it's so easy!
EliminaThis look & sounds yummy! ;)
RispondiEliminaThank you Kit, but I cannot compete against your flowers...
Eliminapotrei morire davanti ad un piatto di cipolline in agrodolce!!buonissime! lo adoro! da fare!! ciao cara!
RispondiEliminaFammi sapere se le prepari...
EliminaAh si, con questo orario si riesce a fare molto di più!
RispondiEliminaChe delizia le tue cipolline! Stuzzicanti! :)
Grazie Emanuela, aspetto tuoi nuovi golosi post!
Eliminasuch a lovely dish! a seriously wonderful balance of flavors in here!
RispondiEliminaThanks Jen!
EliminaI'd love to stay out in the evening now that they are getting longer, only if the temperatures would be appropriate for this time of the year as well. It's still quite freezing down here...
RispondiEliminaHere, finally, spring seems to be arrived!
EliminaA very nice and very delicious-souding farewell to winter! I too can't way to say goodbye - my mood has also greatly improved since we started seeing longer, sunnier days! :)
RispondiElimina:)
EliminaCara Elena, ottime queste cipolline sai che non le ho mai provate con uvetta e pinoli!!!! Mi segno la ricetta, a presto Manu
RispondiEliminaSweet and sour onions!? Wow - these look so unique and very delicious! We love onions and this is such a different way to eat them.
RispondiEliminaTry Amy, they're amazing!
EliminaIo adoro questa ricetta.... me ne sono appena innamorata. Non capisco come mai io non l'abbia mai fatta: sono siciliana, adoro uvetta e pinoli, mah. IN realtà la faccio come sugo per il pesce, ma taglio la cipolla a fettine e aggiungo cannella, zucchero e aceto. Così intere si presentano benissimo, devo recuperare al più presto il gap... Ada
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